top of page
_edited.png

Over Vorm aan Licht

"De mens gevormd uit aarde

Zoekend naar zijn vorm

Om vanuit de vorm,

de vorm los te laten.

Het vorm-loze te ontmoeten. 

Van daaruit weer vorm creërend. 

En zo het vorm-loze, het licht,

een gezicht te geven."

Laura, maart 2015

Wie ik ben

Ik ben Laura Karsters, geboren in Suriname (1974), waar ik de eerste jaren van mijn leven heb doorgebracht. Al vrij jong was ik geinteresseerd in spiritualiteit en startte mijn reis in het her-ontdekken van mijn spirituele zijn. Door de jaren heb ik vele trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder Reiki, Chakra healing, boeddhistische tradities

De binding met Zuid-Amerika is altijd gebleven. Tijdens mijn reizen naar dit continent leerde ik  de sjamanistische manier van naar het leven kijken. In 2012 kwam ik in contact met sjamanen in Peru, en het sjamanisme, en wist ik: dit is wie ik ben. 

Tijdens mijn studie Culturele Antropologie reisde ik voor het eerst weer naar Latijns-Amerika. Geinspireerd door ontmoetingen met de indiaanse bevolking in Zuid-Amerika ben ik mij verder gaan verdiepen in het sjamanisme en mij gaan ontwikkelen op dit pad. Van traditionele healers uit Peru, de paqos (sjamanen), leerde ik hoe te werken met energie. Door hun trainingen en workshops in Nederland en Peru, heb ik mij geschoold in verschillende methodieken van energetisch werken. Van de lessen van Alberto Villoldo leerde ik de vertaalslag te maken naar de Westerse manier van leven. Om mij verder te bekwamen in het healerschap heb ik verschillende opleidingen gevolgd bij het Instituut voor Siberisch Sjamanisme. Waaronder Soul Retrieval en de healeropleiding. En ben ik nog steeds lerende in de jaargroepen. Het sjamanisme en het healerschap is een levenslang pad, waar je lerende blijft. 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe verrijkend het kan zijn om healingen te ontvangen. Hoe je leven steeds betekenisvoller wordt. Je steeds meer jezelf kan zijn. Dat wens ik een ieder toe, en is mijn drijfveer om als healer te werken. 

Naast mijn werk als healer ben ik keramist, en geef ik via de klei vorm aan licht. Voor een impressie van mijn beelden zie www.laurakarsters.nl

Je bent de schrijver van je eigen verhaal, de  schepper  van je eigen leven. 

foto mijzelf 2 herfts 2022.jpg
bottom of page