Over Vorm aan Licht

"De mens gevormd uit aarde

Zoekend naar zijn vorm

Om vanuit de vorm, 

de vorm los te kunnen laten.

Het vorm-loze te ontmoeten. 

Van daaruit weer vorm creërend. 

En zo het vorm-loze, het licht,

een gezicht te geven."

Laura, maart 2015

Wie ik ben

Ik ben Laura Karsters, geboren in Suriname (1974), waar ik de eerste jaren van mijn leven heb doorgebracht. De binding met Zuid-Amerika is altijd gebleven. Tijdens mijn reizen naar dit continent leerde ik de keramiek kennen van de vele oude indiaanse culturen als ook de sjamanistische manier van naar het leven kijken.

Geinspireerd door ontmoetingen met de indiaanse bevolking in Zuid-Amerika ben ik mij gaan verdiepen in het sjamanisme. Van traditionele healers uit Peru, de paqos (sjamanen), leerde ik hoe te werken met energie. Door hun trainingen en workshops in Nederland en Peru, heb ik mij geschoold  in verschillende methodieken van energetisch werken. Om mij verder te bekwamen in het healerschap heb ik de opleiding Soul Retrieval en de healingopleiding gevolgd bij het Instituut voor Siberisch Sjamanisme. Ik heb zelf mogen ervaren hoe verrijkend het kan zijn om healingen te ontvangen. Hoe je leven steeds lichter en betekenisvoller wordt. Je steeds meer jezelf kan zijn. Dat wens ik een ieder toe, en is mijn drijfveer om als healer te werken. 

Geinspireerd door mijn passie voor de oude indiaanse keramiek ben ik de Nederlandse Keramiekopleiding gaan doen en heb ik me bekwaamd in het vak. Ik ben mij gaan specialiseren in het coachend werken en heb een opleiding creatieve coaching gevolgd. Het creatief werken, het scheppend bezig zijn, is als een rode draad door mijn leven. Als kind zat ik vaak met mijn handen in de aarde, samen met de honden wroetend in de grond. Ook tekenen was voor mij favoriet, een heerlijke manier om even helemaal op te gaan in een andere werkelijkheid. Het vormen met aarde, kleur op papier, het bezig zijn met mijn handen, is altijd gebleven. Door de jaren heen ervoer ik de helende werking ervan, mijn gevoel en verhaal te kunnen uiten zonder er woorden aan te hoeven geven. Hoe bevrijdend het kan zijn om vormend en met kleur bezig te zijn. Het beeld het verhaal te laten vertellen daar waar woorden vaak ontbreken. Dit doe ik nog steeds in mijn beeldend werk als keramist. Zie voor een impressie van mijn werk www.laurakarsters.nl.

Het helen en aanspreken van je eigen scheppingskracht door creativiteit zijn kernwoorden van mijn praktijk. En uiten zich in mijn aanbod van healingsessies, creatieve coachingstrajecten, en workshops waar beide aspecten vaak een onderdeel zijn. 

Je bent de schrijver van je eigen verhaal, de  kunstenaar  van je eigen leven. 

  • c-facebook
  • LinkedIn App Icon

© 2012 by Laura Karsters KvK 50807838

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now