top of page
IMG_1199_edited.jpg

Despacho ritueel

Een despacho ceremonie is een oud ritueel dat nog steeds door paqo's (sjamanen) in Peru gebruikt wordt en ook steeds meer bekendheid krijgt hier in het Westen.

 

Een despacho is een driedemensionele mandala van elementen uit de natuur, zoals rozenblaadjes, bloemen, rijst, suiker , snoepgoed, etc . Ieder element staat symbool voor een bepaald aspect uit je leven.

 

In dit ritueel creëer je een offerande van dankbaarheid aan Moeder Aarde, en alle spirits. Daarna plaats je je intenties in de despacho. Deze kunnen gekoppeld zijn aan een bepaad thema, bijvoorbeeld werk, loslaten van een persoon of situatie, een nieuw jaar, een huwelijk etc. 

Deze intenties worden aan de Spirits meegegeven op het moment dat de offerande wordt verbrand, begraven in de aarde, of wordt gegeven aan het water. De energie van jouw intenties komt vrij. Zo komt vrij dat wat jij los wilt laten, of creer je de opening voor dat wat je wilt toelaten in je leven. 

 

Een despacho is een heel krachtige vorm van healing en transformatie. Het is een vorm van Ayni, heilige energie uitwisseling tussen jou en alle ( zichtbare en niet-zichtbare) relaties om je heen.

Een despacho ritueel duurt ongeveer 1,5 uur. 

Een ritueel voor 2 of meer personen is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden. 

bottom of page